En superenkel och supergod allt-i-en-rätt med ugnsbakat kycklinglår, brysselkål, druvor och valnötter. Passar både till vardag och helg!

Ingredienser:
- 8 kycklinglår
- 400 g brysselkål
- 2 dl valnötskärnor
- ca 3-4 msk olivolja
- 3 dl druvor
- 1 msk vitbalsamvinäger
- 2 tsk honung
- salt
- svartpeppar
- färska örter (t ex timjan, persilja, oregano)
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Salta och peppra kycklinglåren runtom. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja.
- Lägg brysselkål och valnötterna i en skål. Salta och peppra och rör om med 1-2 msk olivolja. Sprid ut i ugnsformen och sätt in i ugnen i 10 minuter.
- Rör ihop 1 msk olivolja, vitbalsamvinäger och honung och blanda med druvorna. Lägg ner druvorna i ugnsformen och fortsätt ugnsbaka i ca 30 minuter till eller tills kycklingen är genomstekt.
- Garnera med lite färska örter. Servera med en fräsch sallad!


