Allt-i-ett ugnsbakat kycklinglår med brysselkål, druvor och valnötter

En superenkel och supergod allt-i-en-rätt med ugnsbakat kycklinglår, brysselkål, druvor och valnötter. Passar både till vardag och helg!

Ingredienser:

  • 8 kycklinglår
  • 400 g brysselkål
  • 2 dl valnötskärnor
  • ca 3-4 msk olivolja
  • 3 dl druvor
  • 1 msk vitbalsamvinäger
  • 2 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar
  • färska örter (t ex timjan, persilja, oregano)

Gör så:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Salta och peppra kycklinglåren runtom. Lägg i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja.
  3. Lägg brysselkål och valnötterna i en skål. Salta och peppra och rör om med 1-2 msk olivolja. Sprid ut i ugnsformen och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  4. Rör ihop 1 msk olivolja, vitbalsamvinäger och honung och blanda med druvorna. Lägg ner druvorna i ugnsformen och fortsätt ugnsbaka i ca 30 minuter till eller tills kycklingen är genomstekt.
  5. Garnera med lite färska örter. Servera med en fräsch sallad!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ricotta- och blåbärspannkakor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x