En mustig och mättande vegetarisk böngryta med linser som värmer gott i magen.

Ingredienser:
- 1 dl belugalinser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- ca 200 g zuchinni
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk herbes de provence
- 1 lagerblad
- 500 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 förpackning á ca 400g (kokta) cannellinibönor
- efter smak salt
- efter smak peppar
- efter smak chiliflakes
Gör så:
- Koka linserna enligt instruktioner på förpackningen. Ställ åt sidan.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini.
- Fräs lök, vitlök och zucchini i olivolja i några minuter utan att löken tar färg.
- Rör i tomatpuré och kryddorna. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning.
- Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Rör om så att buljongtärningen löses upp.
- Skölj bönorna i vatten och häll ner i grytan tillsammans med linserna.
- Koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt chiliflakes om lite hetta önskas.
- Späd eventuellt med mer buljong om så önskas.
- Servera grytan med ris, bulgur, potatismos eller en fräsch sallad.


