Rostat surdegsbröd med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot

En enkel och supergod macka med ärt- och parmesankräm, kallrökt lax, ägg och pepparrot. Perfekt som lunch eller middag under höstlovet.

Ingredienser:

  • 2 dl ärtor
  • 3 msk creme fraiche
  • 1/2 dl parmesan
  • enligt smak salt
  • enligt smak peppar
  • 2 skivor surdegsbröd
  • ca 100 g rökt lax
  • 1 st ägg
  • finriven, till garnering pepparrot
  • till garnering solrosskott
  • till garnering krasse
  • enligt smak flingsalt
  • enligt smak nymalen svartpeppar

Gör så:

  1. Mixa ärtor och creme fraiche till en slät kräm. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta brödet.
  3. Bred häften av krämen på brödskiva. Lägg på rökt lax och halva ägget.
  4. Riv över färsk pepparrot och garnera med t ex solrosskott och krasse.
  5. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Helstekt blomkål med parmesan, hasselnötter och solroskärnor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x