Choklad mini-muffins med Butter Rum Frosting

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • ¾ dl kakao
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl vatten
  • BUTTER RUM FROSTING
  • 75 g färskost
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ca 4 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 2 1/2 msk mörk rom

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg mini-muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och socker vitt poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.
  5. Vispa ihop färskost och smör till frostingen. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och rom. Vispa ihop till en slät kräm. Spritsa krämen på muffinsarna.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grönkålssallad med kanderade citrusskal, rostade pinjenötter och granatäpple

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x