Sandkaka med choklad och rom

En viktig tradition och ett måste till jul. Ett recept som har gått i arv i vår familj.

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 75 g mörk choklad
  • 2 msk mörk rom

Gör så:

  1. Värm ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund hålform.
  3. Vispa smör och socker poröst.
  4. Tillsätt äggen ett i sänder.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med chokladen och romen.
  6. Häll smeten i formen och grädda i ca 1 timme.
  7. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
  8. Låt kakan svalna något i formen.
  9. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.
  10. TIPS! Rom kan även bytas ut mot cognac, sherry eller madeira.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladbräck med granatäppelkärnor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x