En god och smakrik pannkaksvariant med ricottaost och blåbär.

Ingredienser:
- 2 1/2 dl ricottaost
- 2 dl filmjölk
- 2 ägg
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 msk strösocker
- 1/4 tsk salt
- 1 – 2 dl blåbär
- till stekning smör
- florsocker
Gör så:
- Blanda ricottaost, filmjölk och äggulor i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Vispa äggvitorna i en ren bunke och vänd sedan försiktigt ner i smeten.
- Tillsätt blåbären och vänd ner dem försiktigt.
- Smält smör i en stekpanna, häll upp ca 1/2 dl smet för varje pannkaka.
- Stek över medelhög värme.
- När smeten börjar ”bubbla” är det dags att vända på pannkakan.
- Stek dem gyllenbrun på både sidor.
- Strö över lite florsocker och servera direkt.


