Krämig äggröra på surdegsbröd med spenat, karamelliserad lök och chèvre

En krämig äggröra på rostat surdegsbröd med spenat, karamelliserad lök och chèvre. Perfekt för brunch, lunch eller middag!

Ingredienser:

  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 + 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 5 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • ca 35 g färsk spenat
  • 75 – 100 g chèvre
  • salt
  • peppar
  • 2 skivor surdegsbröd
  • till garnering hackad gräslök

Gör så:

  1. Skala och skiva löken tunt. Värm olivolja och 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i lök och stek på svag värme i cirka 30 minuter eller tills den är mjuk och genomskinlig – den ska inte få färg. Rör om då och då. Tillsätt strösocker och fortsätt steka i ca 10 minuter. Smaka av med salt.
  2. Vispa ägg och grädde. Värm 2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör långsamt på svag värme tills den börjar stelna något. Tillsätt spenat och rör lite till, tills spenaten har sjunkit ihop något men äggröran är fortfarande krämig. Salta och peppra.
  3. Lägg upp äggröran på det rostade brödet, toppa med karamelliserade lök, chèvre och strö över gräslök.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Allt-i-ett ugnsbakat kycklinglår med brysselkål, druvor och valnötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x