En härlig vegetarisk rödbetssoppa med smak av ingefära och apelsin. Perfekt för att stärka immunförsvaret inför höstens förkylningar.

Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 2 msk raps- eller solrosolja
- 600 g färska rödbetor
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 dl färskpressad apelsin
- ca 1 liter grönsaksbuljong
- ca 1/2 dl naturell yoghurt
- salt
- peppar
- färsk persilja
Gör så:
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull i några minuter.
- Skala rödbetor och skär i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med ingefära och låt fräsa i några minuter.
- Häll i buljongen och apelsinjuice och låt puttra i ca 15 minuter tills rödbetorna är mjuka.
- Mixa soppan slät i en matberedare eller använd stavmixer.
- Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
- Ringla över lite yoghurt och garnera med hackad persilja strax innan servering.
- Tips! Lägg till lite finhackad chili i soppan ifall du vill ha lite hetta!


