En mumsig plommonpaj med smuldeg och smak av kardemumma.

Ingredienser:
- ca 500 g plommon
- 1/2 – 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk malen kardemumma
- ev 1 – 2 msk maizena
Smuldeg
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform.
- Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda med socker, vaniljsocker och kardemumma. Om plommonen är väldigt saftiga kan man tillsätta 1 – 2 msk maizena i fyllningen.
- Fördela fyllningen i pajformen.
- Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela jämt över plommonen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills smuldegen är gyllenbrun.
- Servera ljummen eller kall med t ex vaniljsås, grädde eller glass.


