”Allt på en plåt” med ugnsrostad kyckling med ciabatta, mozzarella och oliver

”Allt på en plåt” med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater. Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk. Det gillar vi!

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 8 kycklinglårfilé (gärna med skinn)
  • ca 200 g dagsgammal ciabatta eller annat lantbröd
  • 1/2 vitlökshuvud
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g
  • 1/2 – 3/4 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt + 1 tsk flingsalt
  • Några nypor nymalen svartpeppar
  • 2 mozzarella á 125 g
  • färsk basilika till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Pensla kycklingen med olja runtom. Salta och peppra.
  3. Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela upp vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Finhacka chilifrukten.
  4. Blanda bröd, vitlök, chili, tomater och oliver i en ugnsform eller långpanna. Häll över generöst med olivolja och rör om. Salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå med skinnsidan nedåt.
  5. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Vänd på kycklingen och fortsätt ugnsbaka i ytterligare 20 minuter.
  7. Höj värmen till 200 grader och strö över mozzarellan. Ugnsbaka i 5-10 minuter till.
  8. Strö över basilikan och citronskal och servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rödbetssoppa med ingefära och apelsin

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x