Thai laxsoppa med kokosmjölk, champinjoner, broccoli, chili och lime

En smakrik och lättlagad thailändsk laxsoppa med kokosmjölk, champinjoner, broccoli, chili och lime.

Ingredienser:

  • 400 g lax
  • 100 g färska champinjoner
  • 16 körsbärstomater
  • 2 st citrongräs (endast den vita delen)
  • 1 röd chili
  • 2 salladslökar
  • 200 g broccoli
  • 8 dl hönsbuljong
  • 8 dl kokosmjölk
  • 1 msk riven färsk ingefära eller galangal
  • 4 limeblad
  • 2 msk fisksås
  • 1/2 dl färskpressad limesaft (1–2 lime)
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime i klyftor
  • chili till garnering

Gör så:

  1. Skär laxen i kuber. Dela champinjonerna om de är små eller skär dem i skivor. Halvera körsbärstomaterna. Krossa citrongräsen och strimla dem tunt. Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Skiva salladslöken. Skär broccolin i mindre bitar.
  2. Blanda buljong och kokosmjölk i en stor kastrull. Tillsätt galangal eller ingefära, citrongräs, limeblad och chili. Koka upp och låt soppan sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt broccolin och fortsätt sjud i 5 – 10 minuter.
  3. Lägg ner laxen, champinjoner, tomater och låt soppan sjud försiktigt i några minuter. Laxen ska bli precis tillagad utan att falla sönder.
  4. Blanda i fisksås och limesaft. Häll upp i soppskålarna. Strö salladslök och koriander över soppan och servera direkt med limeklyftor.
  5. Om mer hetta önskas, toppa med ytterligare lite skivad chili.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kardemummakaka med lingon, mandel och havreströssel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x