En smarrig kardemummakaka med lingon, mandel och havreströssel.

Ingredienser:
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 1/2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 2 dl lingon
- ca 100 g mandelmassa
- 1/2 dl farinsocker
- 1/2 dl havregryn
- 1 msk vetemjöl
- 1/2 dl mandelflagor
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form.
- Vispa ägg och socker luftigt.
- Smält smöret och blanda med mjölken.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och rör ner i smeten tillsammans med mjölk- och smörblandningen.
- Blanda till en slät smet.
- Rör ner lingonen och den rivna mandelmassan.
- Gör strösslet genom att blanda farinsocker, smör, havregryn och vetemjöl till en smulig massa.
- Rör ner mandelflagor.
- Häll ner smeten i formen. Fördela strösslet över toppen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter eller tills en provstick är torr. Täck med folie ifall den börjar få för mycket färg.
- Låt svalna.


