Frittata med körsbärstomater och pecorino

En supergod sommarrätt med frittata som passar både barn och vuxna!

Ingredienser:

  • ca 500 g fast potatis
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 12 körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 50 g pecorino
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skär körsbärstomaterna i halvor.
  4. Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.
  5. Vispa äggen i en skål och rör ner lök, parmesanost, potatis, salt och peppar. Tillsätt 1 msk olivolja i stekpannan. Häll ner äggblandningen i stekpannan. Tryck ner tomaterna i äggblandningen. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cole slaw

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x