Ett härligt krispigt och gott fröknäcke som går snabbt att baka. Serveras med en färskoströra med vitlök, gräslök och citron.

Ingredienser:
- 1 dl solroskärnor
- ½ dl pumpakärnor
- ½ dl hela linfrön
- ½ dl sesamfrön
- 2 msk chiafrön
- 2 dl kokande vatten
- 1 ½ msk rapsolja
- ca 1 tsk flingsalt
- 200 g färskost
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk gräslök
- rivet skal från ½ citron
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda alla ingredienser förutom salt och rör om. Låt stå i 10-15 minuter.
- Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt med händerna. Ta bort pappret och strö över flingsalt.
- Grädda i 40-45 min tills fröknäcket är torrt och gyllenbrunt. Låt svalna och försiktigt bryt i bitar.
- Rör ihop alla ingredienser till färskoströran. Smaka av med salt och peppar.


