
Ingredienser:
- 1 gul lök
- ca 2 msk raps- eller solrosolja
- 500 g färska rödbetor
- 2 morötter
- 2 potatisar
- 1 liter höns- eller grönsaksbuljong
- 1 äpple
- 2–3 msk outspädd svartvinbärssaft
- salt
- peppar
- ca 3 dl yoghurt
- finhackad gräslök
Gör så:
- Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter.
- Skala rödbetor, morötter och potatis och skär i bitar. Lägg ner dem i kastrullen och låt fräsa i några minuter.
- Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
- Skala, kärna ur och hacka äpplet och blanda ner det i kastrullen tillsammans med svartvinbärssaften.
- Mixa soppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
- Låt svalna och ställ sedan in soppan i kylskåpet i minst en timme eller tills den är välkyld. Blanda i yoghurt.
- Häll upp soppan i kylda skålar. Dekorera med yoghurt och gräslök. Servera direkt.


