Mini-äppelmuffins med lönnsirap- och brynt smörkräm

Vi älskar brynt smör! Vem gör inte det? ALLT blir ju så mycket godare med brynt smör! Och idag parar vi ihop det med äpplen – som äntligen börjar bli i säsong! Så himla gott! Vi har vispat det brynta smöret tillsammans med lönnsirap och florsocker till en ljuvlig frosting till de små söta äppel- och kanelmuffinsen.

Ingredienser:

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • en nypa salt
  • 2 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 1/2 äpple
  • FROSTING
  • 100 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk lönnsirap
  • ca 2 msk mjölk

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj eller fyll en bakplåt för minimuffins med pappersformar.
  2. Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i blandningen. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda ner filmjölk. Skala, kärna ur och riv ner äpplet i smeten och rör om.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i 7–10 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.
  4. För att göra frostning, börja med att göra brynt smör. Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun, får en nötaktig doft och har en temperatur på 155 grader. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en värmetålig skål så att det inte fortsätter att brynas, och låt svalna. Vispa i florsocker, lönnsirap och nästan all mjölk till en slät kräm. Tillsätt eventuellt pyttelite mer mjölk för att få en krämig konsistens. Spritsa krämen på muffinsen.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Helbakad vitlök i salt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x