Vi älskar brynt smör! Vem gör inte det? ALLT blir ju så mycket godare med brynt smör! Och idag parar vi ihop det med äpplen – som äntligen börjar bli i säsong! Så himla gott! Vi har vispat det brynta smöret tillsammans med lönnsirap och florsocker till en ljuvlig frosting till de små söta äppel- och kanelmuffinsen.

Ingredienser:
- 125 g smör
- 1 ½ dl strösocker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk malen kanel
- en nypa salt
- 2 ägg
- 1 dl filmjölk
- 1/2 äpple
- FROSTING
- 100 g smör
- 4 dl florsocker
- 2 msk lönnsirap
- ca 2 msk mjölk
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj eller fyll en bakplåt för minimuffins med pappersformar.
- Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i blandningen. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda ner filmjölk. Skala, kärna ur och riv ner äpplet i smeten och rör om.
- Fördela smeten i formarna. Grädda i 7–10 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.
- För att göra frostning, börja med att göra brynt smör. Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun, får en nötaktig doft och har en temperatur på 155 grader. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en värmetålig skål så att det inte fortsätter att brynas, och låt svalna. Vispa i florsocker, lönnsirap och nästan all mjölk till en slät kräm. Tillsätt eventuellt pyttelite mer mjölk för att få en krämig konsistens. Spritsa krämen på muffinsen.


