
Ingredienser:
- 4 äggvitor
- 2 1/2 dl strösocker
- några droppar ättiksprit
- 1 – 2 dl krossade turkisk peppar
- 200 g cream cheese
- 1 dl lemon curd
- 3 dl vispgrädde
- rivet skal från 1/2 lime rivet skal från lime
- ca 1 liter jordgubbar
- 1/2 dl strösocker
- rivet skal från 1 1/2 lime rivet skal från lime
Gör så:
- Värm ugnen till 150 grader.
- Blanda ner några droppar ättiksprit i äggvitorna och vispa till ett skum.
- Tillsätt lite socker åt gången och fortsätt vispa till en fast maräng.
- Bred ut marängen till 4 st rundlar, 20 cm i diameter, på plåtar täckta med bakplåtspapper.
- Grädda marängen i ugnen i 60 minuter.
- Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
- Stäng av ugnen och låt marängerna vara kvar i eftervärmen.
- Låt dem sedan svalna helt.
- Vispa ihop cream cheese och lemon curd.
- Vispa ihop vispgrädde och limeskal.
- Blanda limeskal och strösocker.
- Skär hälften av jordgubbarna i skivor.
- Bred ut lite lemon curdkräm på nedersta lagret maräng.
- Bred ut lite grädde ovanpå och lägg även på några skivor jordgubbar.
- Gör ytterligare lager på samma sätt med resterande maräng, lemon curdkräm, grädde, och jordgubbar.
- Avsluta med att bred ut grädde på toppen samt de hela jordgubbarna.
- Strö över lime-sockret.


