Grillad biff och zucchini med buffelmozzarella, chili, mynta och citron

Ett fräsch favoritrecept på grillad biff och zucchini med buffelmozzarella, chili, mynta och citron.

Ingredienser:

  • 800 g ryggbiff
  • 200 g zucchini
  • 400 g buffelmozzarella
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 rivet skal från citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ dl hackad basilika
  • ½ dl hackad mynta
  • efter smak flingsalt
  • efter smak svartpeppar
  • till stekning olivolja och smör

Gör så:

  1. Skär zucchinin tunt på längden, gärna med mandolin eller en vass osthyvel.
  2. Riv mozzarellan i bitar.
  3. Kärna ur och finhacka chilin.
  4. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Rör ihop ½ dl av olivoljan med vitlöken och hälften av chilin. Blanda med zucchinin.
  6. Blanda citronskal och -saft med resten av oljan och chilin.
  7. Torka av köttet och salta och peppra det runtom.
  8. Grilla köttet eller stek i smör och olja i en het stek- eller grillpanna i några minuter på varje sida. Det kan med fördel vara rosa inuti. Lägg det på en skärbräda och låt vila.
  9. Grilla eller stek zucchinin i lite olja i en het stek- eller grillpanna. Den ska helst inte bli för mjuk utan gärna ha kvar lite tuggmotstånd.
  10. Skär köttet i tunna skivor och varva det snyggt med zucchini och mozzarella på tallrikar eller ett stort fat.
  11. Ringla över citron-, chili- och olivoljedressingen.
  12. Strö över basilika, mynta, flingsalt och svartpeppar och servera.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Punschisar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x