Punschisar

En härlig variant på punchknappar som kallas för punchisar. Receptet innehåller havregryn, strösocker, kakao, smör, punsch, mörk choklad och nonpareille.

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 100 g smör
  • 1 – 2 msk punsch
  • ca 250 g mörk choklad nonpareille (strössel)

Gör så:

  1. Mixa havregryn, socker, kakao, smör och punsch i matberedare.
  2. Rulla till bollar som sedan får stelna i kylen i cirka 1 timme.
  3. Smält chokladen.
  4. Dela varje boll på mitten och doppa varje halva i choklad.
  5. Lägg dem på ett bakplåtspapper och garnera med strössel.
  6. Låt stelna.
  7. I en lufttät burk i kylen håller de i 1 – 2 veckor, i frysen i cirka 3 månader.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Färska vårrullar med nudlar, mango, jordnötter och ärtskott

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x