En härlig smakupplevelse med älgfärs, karamelliserad lingonrödlök, Västerbottensost och bacon.

Ingredienser:
- 600-800 g älgfärs
- 2 rödlök
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 tsk rödvinsvinäger eller balsamvinäger
- 2 msk lingonsylt
- 1 msk färskpressad apelsinjuice
- 8 skivor bacon
- 4 salladsblad
- 8 skivor Västerbottensost
- efter smak salt
- efter smak peppar
- efter behov smör till stekning
- 4 hamburgarbröd
Gör så:
- Börja med att göra karamelliserade rödlöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Stek löken på låg värme i smör och olivolja i en stekpanna i ca 20 minuter utan att löken tar färg. Tillsätt vinäger, lingonsylt och apelsinsaft och fortsätt steka i 5-10 minuter på låg värme. Smaka av med salt.
- Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Forma älgfärsen till 4 biffar. Salta och peppra på båda sidor. Stek biffarna i smör i en grillpanna (eller stekpanna) på båda sidor tills de är klara. Vänd på biffarna en sista gång, lägg på osten på den varma sidan och låt smälta.
- Lägg salladen på nedre delen av bröden, sedan bacon, älgbiffarna och på toppen – den karamelliserade lingonrödlöken! Njut tillsammans med en kall öl!


