Crostini med trattkantareller, sherry och parmesan

Smaskiga snittar med trattkantarellröra, sherry och parmesan.

Ingredienser:

  • 300 g trattkantareller
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 msk smör
  • 1 msk kantarellfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk mörk soja
  • 1-2 tsk sherry
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 baguette
  • olivolja
  • parmesan
  • hackad gräslök

Gör så:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten, pensla på lite olja på ena sidan och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de blir gyllenbruna.
  2. Rensa kantarellerna och hacka. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan har dunstat bort. Tillsätt smör, lök, och vitlök och fräs i ca 5 minuter utan att löken tar färg.
  3. Tillsätt fond, vatten, grädde och soja. Smaka av med sherry och koka upp. Låt sjuda och koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela svampröran på brödbitarna. Riv över parmesan och strö över hackad gräslök.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ugnsrostade grönsaker, ciabatta och mozzarella med chili-aioli

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x