Japanska kycklingbollar med nudlar, spenat och pocherad ägg i ingefärsbuljong

En läcker japansk rätt med kycklingbollar, nudlar, spenat och pocherat ägg i en smakrik ingefärsbuljong.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

Kycklingbollar

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/2 dl hackad salladslök
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 ägg
  • 1 dl pankoströbröd

Sås

  • 1 dl mirin
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl farinsocker
  • en skvätt sherry
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 20 g färsk ingefära

Ingredienser

  • 8 dl hönsbuljong
  • 200 – 250 g äggnudlar
  • ca 30 g färsk babyspenat
  • 75 g färsk shitakesvamp
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk skivad salladslök
  • 4 ägg
  • till stekning rapsolja

Kycklingbollar

  • ca 500 kycklingfärs
  • 3 msk misopasta

Gör så här:

  1. För att göra kycklingbollarna: Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienser. Blanda ordentligt. Låt vila i kylen i ca 15 minuter. Med blöta händer, forma färsen till små bollar. Stek bollarna i lite olja tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  2. För att göra såsen: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda och reducera tills endast några matskedar kvarstår. Plocka ur vitlöken och ingefäran.
  3. Koka upp buljongen. Smaksätt buljongen med såsen efter egen smak.
  4. Fräs svampen i olja tills den börjar bli lite krispig. Lägg åt sidan.
  5. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet. Fördela nudlarna i två stora skålar.
  6. Pochera äggen.
  7. Lägg ner spenaten i den heta buljongen och rör om i några sekunder. Häll upp buljongen i skålarna. Toppa med kycklingbollar, svamp och ett pocherad ägg. Garnera med sesamfrön och salladslök. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Småkakor av karamelliserat socker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x