Recept på mexikanska grillade majskolvar toppad med cayennemajo, riven ost och färskpressad lime.

Ingredienser:
- 6 färska majskolvar
- 2–3 dl smulad eller riven cotija-, feta- eller parmesanost
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 dl majonnäs
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1/2 tsk salt
- 6 limeklyftor
Gör så:
- Lägg majskolvarna i blöt med sin blast i cirka 30 minuter.
- Skala och pressa vitlöken.
- Blanda ner vitlök, cayennepeppar och salt i majonnäsen.
- Grilla majskolvarna med blasten på i cirka 10 minuter – vrid på dem så att de får färg runtom.
- Skala sedan bort blasten men utan att lossa den helt.
- Riv av ett blad, samla ihop resten och använd bladet för att knyta ihop (se bilden).
- Lägg tillbaka majsen på grillen och grilla den runtom tills den har fin grillyta.
- Pensla de färdiggrillade majskolvarna med majonnäsblandningen och rulla dem i ost.
- Servera omedelbart med limeklyftor.


