En vacker och god dessert med säsongens frukter och bär. Kan dekoreras som den amerikanska flaggan.

Ingredienser:
- beräkna 1 dl per liten paj och 5–8 dl för en stor vaniljkräm
- beräkna 1 dl per liten paj och 5–8 dl för en stor vispad grädde
- beräkna 1 dl per liten paj och 5–8 dl för en stor kesella vanilj eller annan smaksatt kesella eller kvarg
- bär till garnering, t ex hallon, blåbär, björnbär
- 3 dl vetemjöl
- 5 msk strösocker
- 150 g kylskåpskallt smör
- 2 äggulor
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Kör mjöl, socker och smör i en matberedare.
- Tillsätt äggulorna och kör lite till – men överarbeta inte degen.
- Låt degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Tryck ut degen i en stor pajform eller flera små.
- Låt stå i kylskåpet i ytterligare ca 15 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda pajdegen i ca 25 minuter eller tills den är gyllenbrun.
- De små pajerna gräddas lite kortare tid.
- Låt pajskalen kallna.
- Fyll pajskalen med vaniljkräm, vispad grädde, kesella eller kvarg.
- Tryck försiktigt ner bären i ett fint mönster.


