Sommarpaj med färska bär

En vacker och god dessert med säsongens frukter och bär. Kan dekoreras som den amerikanska flaggan.

Ingredienser:

  • beräkna 1 dl per liten paj och 5–8 dl för en stor vaniljkräm
  • beräkna 1 dl per liten paj och 5–8 dl för en stor vispad grädde
  • beräkna 1 dl per liten paj och 5–8 dl för en stor kesella vanilj eller annan smaksatt kesella eller kvarg
  • bär till garnering, t ex hallon, blåbär, björnbär
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 msk strösocker
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 2 äggulor

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Kör mjöl, socker och smör i en matberedare.
  3. Tillsätt äggulorna och kör lite till – men överarbeta inte degen.
  4. Låt degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
  5. Tryck ut degen i en stor pajform eller flera små.
  6. Låt stå i kylskåpet i ytterligare ca 15 minuter.
  7. Nagga botten med en gaffel och grädda pajdegen i ca 25 minuter eller tills den är gyllenbrun.
  8. De små pajerna gräddas lite kortare tid.
  9. Låt pajskalen kallna.
  10. Fyll pajskalen med vaniljkräm, vispad grädde, kesella eller kvarg.
  11. Tryck försiktigt ner bären i ett fint mönster.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kyld avokado och grapefruktsoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x