Sallad med tunnbrödsstavar med parmesan, prosciutto och grapefrukt

En läcker sallad med tunnbrödsstavar toppad med parmesan, prosciutto och grapefrukt. Perfekt för en lätt och fräsch måltid.

Ingredienser:

  • 3 mjuka rektangulära tunnbröd
  • 50 g parmesan
  • 1 rosa grapefrukt
  • ca 50 g machésallad och mangoldskott
  • 4 skivor prosciutto
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm socker
  • efter smak salt
  • efter smak peppar

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär tunnbröd i 16, ca 2 cm breda längder. Lägg på en bakplåt och strö över parmesan. Ställ in i ugnen i ca 3 minuter eller tills osten har smält. Låt svalna.
  3. Skär bort skalet från grapefrukten. Se till att skära bort all det beska vita. Skär den i tunna skivor.
  4. Fördela parmesantunnbröd, sallad, prosciutto och grapefrukt på tallrikar.
  5. Rör ihop olivolja, vit balsamvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cuban Sandwich

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x