
Ingredienser:
- 400 g kycklingfilé
- 1 liter hönsfond
- 1 citrongräs
- ca 400 g salladskål
- 2 morötter
- ca 1 dl mynta
- ca 1 dl jordnötter
- salt
- peppar
- färsk koriander till garnering
Chili- och limesås
- 2 röda chilifrukter
- 3 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 1 msk risvinsvinäger
- 3 msk lime
- 3 msk fisksås
- 2 msk strösocker
- 3 msk neutral olja
Gör så här:
- Lägg buljong, kyckling och citrongräs i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingen och låt svalna. (Obs! Spara buljongen för att använda t.ex. i en soppa.) När kycklingen har svalnat något, strimla kycklingen med två gafflar eller händerna.
- Gör såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja.
- Strimla salladskålen fint. Skala och skär morötterna i strimlor. Blanda såsen med grönsakerna, kycklingen och myntan. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över jordnötter och garnera med koriander.


