Ett nyttigt och gott mellanmål som alla kommer att älska!

Ingredienser:
- 1 dl sötmandel
- 1 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 1/2 dl kokosflingor
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 dl torkade tranbär
- 200 g torkade dadlar
- 2 msk + extra kokosolja
- 3 msk osötat jordnötssmör
- 1 msk vatten
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Grovhacka mandeln. Rosta mandel, havregryn, solroskärnor, kokosflingor och sesamfrön på en plåt med bakplåtspapper i ugnen i 5–10 minuter eller tills de får en gyllenbrun färg. Rör om då och då så att de inte bränns. Lägg dem i en skål tillsammans med tranbären.
- Mixa dadlar och kokosolja i en matberedare till en tjock smet. Värm jordnötssmöret försiktigt i en kastrull tills det har smält. Tillsätt jordnötssmöret och vattnet i matberedaren och kör tills allt blandas.
- Blanda jordnötskrämen med de torra ingredienserna till en deg. Krama ihop blandningen med händerna. Smörj en avlång bakform med kokosolja.
- Tryck ut degen i formen och låt stå i kylen tills den stelnar, i minst 1 timme. Skär i rutor.


