Palsternackssoppa med smörstekta kantareller

En värmande soppa med palsternacka och smörstekta kantareller, serverad med grillat surdegsbröd med tomat, ruccola, olivolja och pecorino.

Ingredienser:

  • ca 600 g palsternacka
  • ca 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • ca 1,2 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g trattkantatreller
  • 1-2 msk smör
  • efter smak salt
  • efter smak peppar
  • till garnering gräslök
  • surdegsbröd
  • skivad körsbärstomater
  • ruccola
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • pecorino

Gör så:

  1. Skala och skär palsternacka och potatis, och skär i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka lök.
  3. Fräs lök i olivoljan i några minuter i en kastrull.
  4. Tillsätt potatis och palsternacka, och låt fräs i några minuter.
  5. Häll på buljong, koka upp och låt soppan sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.
  6. Kör soppan slät i matberedare eller med mixerstav.
  7. Häll tillbaka i kastrullen, rör i vispgrädde och värm.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Hacka kantarellerna och fräs i smör en stekpanna tills de är klara.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Toppa soppan med kantarellerna och hackad gräslök.
  12. För att göra mackan: Rosta skivor av surdegsbröd, toppa med körsbärstomater och ruccola.
  13. Ringla över lite god olivolja, strö över salt och peppar och riv pecorino ovanpå!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Spaghetti med zucchini, vitlök och parmesan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x