Frittata med zucchini, potatis och parmesan

Ett enkelt recept på frittata med zucchini, potatis och parmesan.

Ingredienser:

  • 400 g fast potatis
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 150 g zucchini
  • 50 g parmesan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Riv zucchinin och låt rinna av i en durkslag.
  4. Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Ställ åt sidan.
  5. Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.
  6. Vispa äggen i en skål och rör ner lök, ost, zucchinni, salt och peppar.
  7. Häll ner äggblandningen tillbaka i stekpannan och rör om med potatisen.
  8. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x