En läcker paj med nektariner, hallon och solroskärnor. Servera med glass eller vaniljsås.

Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 150 g kylskåpskallt smör
- 1 ägg
- 1 msk iskallt vatten
- ca 1 dl solroskärnor
- ca 10 fasta nektariner
- 2 msk potatismjöl
- ca 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 4 dl hallon
- 1 ägg
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och kör i en matberedare tillsammans med smöret. Det går också att nypa ihop degen med fingrarna.
- Tillsätt ägget och blanda snabbt till en slät deg. Överarbeta den inte. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten om degen är för torr.
- Täck pajdegen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i ca 30 minuter eller tills den går att kavla ut.
- Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper till en oval form. Ta bort det övre papperet.
- Strö över solroskärnorna och se till att de även hamnar längst ut på kanterna. Kavla lite försiktigt över solroskärnorna så att de fastnar i degen.
- Vänd försiktigt över pajdegen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper, så att solroskärnorna hamnar på undersidan.
- Dela nektarinerna i klyftor och blanda med potatismjöl, socker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner hallonen.
- Lägg över fyllningen på degen men lämna en kant runtom på 8–10 cm som viks upp runt hela pajen.
- Vispa ägget lätt och pensla kanten. Strö över de solroskärnor som har ramlat bort.
- Grädda i ca 40 minuter. Täck pajen med lite folie om degen börjar få för mycket färg.
- Servera med glass eller vaniljsås.


