Äppeltzatziki och grillad halloumi med persika och mynta

Recept på två goda tillbehör – äppeltzatziki och grillad halloumi med persika och mynta – som är enkla att förbereda och som passar till det mesta!

Ingredienser:

  • 1/2 gurka
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 äpple
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk pressad citron
  • salt
  • peppar
  • halloumi
  • persika
  • färsk mynta
  • olivolja

Gör så:

  1. Kärna ur gurkan och riv den grovt. Pressa ur vätskan.
  2. Skala, kärna ur äpplet och riv det grovt.
  3. Skala och pressa vitlöken.
  4. Rör ihop gurka, äpple och citron. Pressa ner vitlöken.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär halloumin i skivor, ca 1 cm breda. Pensla på lite olivolja.
  7. Skär persikan i klyftor.
  8. Grilla halloumin eller stek i en grill- eller stekpanna.
  9. Skär halloumin i mindre bitar.
  10. Varva halloumi och persika på ett fat.
  11. Strö över färsk myntablad.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nektarin- och hallonpaj med solrosdeg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x