Mormor Gretas inlagda sill

Detta är en klassisk inläggningssill. Det är mycket socker i den – men det är det som gör den så god. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.Foto Matilda Lindeblad

Antal: ca 0.5 liter portioner

Ingredienser:

  • 1 förpackning inläggningssill à 420 g
  • ½ röd lök, skalad och skivad
  • ½ morot, skalad och skivad
  • ¾ dl ättiksprit (12%)
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 knivsudd malen ingefära
  • ½ tsk gula senapskorn
  • ½ tsk bruna senapskorn

Gör så:

  1. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar.
  2. Varva sillen med lök och morötter i en stor burk med lock.
  3. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor. Låt lagen kallna och slå den sedan över sillen.
  4. Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Knäcke­bröd med karamelliserad lök, dillfrö och havssalt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x