
Ingredienser:
- ca 650 g fläskfilé
- ca 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka salvia
- ca 250 g pancetta eller bacon
Gör så:
- Förbered griller eller värm ugnen till 175 grader.
- Lägg ut pancettan lite omlott på en skärbräda.
- Lägg ut hälften av salviabladen ovanpå.
- Pensla fläskfilén med 1 msk olivolja och lägg den sedan på pancettaskivorna.
- Hacka resterande salviablad och blanda med vitlök och 1 msk olivolja.
- Skär ett snitt med en vass kniv i mitten av fläskfilén.
- Fyll fläskfilén med salvia- & vitlöksröran.
- Rulla sedan pancettaskivorna runt filén så att den blir helt klädd.
- Grilla filén över indirekt värme eller i ugnen tills innertemperaturen är ca 70 grader.
- Ta bort köttet från grillen, vira in det i baklåtspapper och låt det vila i ca 10 minuter.
- Skär upp i skivor.


