En läcker recept på tonfiskburgare med fräsch mangosalsa och smakrik wasabimajo. Perfekt för en god middag!

Ingredienser:
- 600 g färsk tonfisk
- salt
- peppar
- olja till stekning
- 4 st hamburgarbröd
- sallad
- 1/2 mango
- 100 g vattenmelon
- avokado
- 1/2 gurka
- tomat
- 1/2 rödlök
- 1/2 – 1 röd chili
- 1/2 kruka koriander
- 1/2 kruka mynta
- 1 tsk finhackad gari
- ca 1/2 dl (1-2 lime) färskpressad limesaft
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 – 1 tsk wasabi
Gör så:
- Skär bort skalet på mangon och vattenmelonen. Kärna ur avokadon. Skär mango, avokado, gurka, tomat och vattenmelon i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriander och mynta. Blanda ihop allt med gari och limesaften.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
- Skär tonfisken i 4 skivor. Värm lite olja i en stek- eller grillpanna. Stek tonfisken snabbt på båda sidor på hög värme. Den ska bara få lite färg på ytan och vara rosa inuti. Salta och peppra.
- Bred lite dressing på undre delen av brödet. Lägg på sallad, tonfisk och sedan mangosalsan. Lägg till sist på den övre delen av brödet och servera direkt.


