Finska Chokladpinnar

En läcker chokladkaka med en hint av bittermandel.

Ingredienser:

  • 5 bittermandlar
  • 200 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk pärlsocker

Gör så:

  1. Riv bittermandlarna fint.
  2. Skär smöret i bitar och arbeta ihop det med bittermandlarna, mjöl, kakao och socker till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 – 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla längderna med ägg. Strö över pärlsocker. Skär längderna i 4 – 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 9 – 10 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Tonfiskburgare med mangosalsa och wasabimajo

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x