Ett recept på hemlagade pitabröd som är superenkla och goda att göra.

Ingredienser:
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 1 1/2 msk salt
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 12-13 dl vetemjöl
Gör så:
- Smula jästen i en bunke.
- Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader.
- Häll lite av vattnet i bunken och rör till all jäst har lösts upp.
- Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja.
- Blanda i nästan all vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand.
- Tillätt resten av mjölet vid behov.
- Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
- Värm ugnen till 250 grader.
- Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela degen i 8 bitar.
- Forma dem till runda bollar.
- Kavla ut till runda kakor, ca 10 cm i diameter.
- Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ca 8 minuter.
- Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.


