English Trifle är en klassisk brittisk dessert. Det roliga med den är att man kan göra den med i princip vilka smaker som helst. Grunden är oftast skivad sockerkaka, vaniljkräm och vispad grädde. Vi anger inga mängder utan det är bara att varva efter tycke och smak i en fin glasskål.

Ingredienser:
- sockerkaka
- vaniljkräm
- vispad grädde
- chokladkräm
- frysta hallon
- kokosmjölk
- rom
- krossad ananas
- kolasås
- krossade Snickers
- nutella
- hackade hasselnötter
- savoiardikex
- mascarpone
- florsocker
- citronlikör
- hallonsylt
- lemon curd
- fruktcocktail
- cointreau
- flagad mandel
Gör så:
- Varva skivor av sockerkaka, chokladkräm, frysta hallon och vispad grädde.
- Blanda till vaniljkräm från pulver men byt ut vätskan mot kokosmjölk. Varva sedan med sockerkaka i skivor som är dränkta i lite rom samt krossad ananas, vispad grädde och kokosflingor.
- Varva skivor av sockerkaka, vaniljkräm, kolasås, krossade Snickers och vispad grädde.
- Varva sockerkaka i skivor, doppade i Kahlúa, med vaniljkräm, nutella, vispad grädde och hackade hasselnötter.
- Ställ savoiardikex längs kanten av glasskålen, och se till att de står upp. Blanda mascarpone med lite florsocker till en kräm. Varva krämen med fler kex doppade i citronlikör (Limoncello), hallonsylt, lemon curd och vispad grädde.
- Varva sockerkaka i skivor, doppade i cointreau, med fruktcocktail (på burk), vaniljkräm och vispad grädde samt flagad mandel.


