
Här anävänder vi receptet på våra goda lussekatter som grund för att baka – kanske ännu godare – saffransbullar med vanilj.
Antal: 35-40 bullar portioner
Ingredienser:
- 1 sats deg till lussekatter
- 1 ägg
- Pärlsocker till garnering
- Smält vitchoklad till garnering
- 200 g rumsvarmt smör
- ca 1 dl vaniljsocker
Gör så:
- Följ receptet på lussekatter fram tills första jäsningen av degen.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Kavla ut den ena i en rektangel, ca 1 cm tjock.
- Blanda smör och vaniljsocker. Bred ut hälften över degen.
- Vik ihop degen på längden och skär den i 2 cm breda strimlor. Snurra ihop 2 – 3 strimlor till en nystan och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Gör på samma vis med den andra deghalvan. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader (200 grader om har varmluftsugn).
- Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. (Skippa pärlsockret om du vill sedan ringla vit choklad över bullarna)
- Grädda bullarna i 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns
- Låt svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt. Ringla eventuellt smält vit choklad över bullarna


