
En härlig julig risgrynsgröt med smak av blodapelsin, apelsin- och stjärnanissirap, fikon och granatäpple.
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 4 portioner risgrynsgröt
- ½ vaniljstång
- 1 kanelstång
- 5 blodapelsiner
- ½ tsk rivet blodapelsinskal
- 1 ½ dl strösocker
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 2 stjärnanis
- till garnering fikon
- till garnering granatäpple
Gör så:
- Koka gröten enligt instruktionerna på förpackningen. Låt vanilj- och kanelstången koka med gröten.
- Pressa apelsinerna (ca 3 st) så att du får 2 dl saft. Skala resterande apelsiner och skär i skivor. Blanda saften med socker, citronsaft och stjärnanis i en kastrull. Koka till en simmig konsistens, i ca 5 min. Låt kallna.
- Skär fikon i klyftor. Plocka ur kärnorna ur granatäpplet.
- Lägg upp gröten i en skålar och toppa med blodapelsinskivorna, fikon och granatäpplekärnor,. Ringla över sirapen och servera!


