En klassisk nässel- och spenatsoppa. Serveras med friterade nässelblad, löktravsblad och riven pepparrot eller löktravsrot.

Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 2 liter nyplockade späda nässlor
- 1 schalottenlök
- 1 msk olivolja
- 2 msk vetemjöl
- 60 g färsk spenat
- ca 1 l grönsaksbuljong
- ca 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 2 ägg
- nässelblad och/eller lökstravsblad
- pepparrot och/eller löktravsrot
Gör så:
Gör så här:
- Rensa och skölj nässelbladen noggrant. Förväll nässlorna i lätt saltat kokande vatten i några minuter. Sila av och krama ur det sista vattnet.
- Skala, finhacka och stek schalottenlök i olivolja i några minuter. Strö över mjölet och tillsätt buljongen under omrörning. Tillsätt nässlor, spenat och koka upp. Låt sjuda i några minuter.
- Mixa slät och rör i grädden. Smaka av med salt och peppar.
- Fritera nässelblad och löktravsblad hastigt i het olja. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera soppan med ägghalvor och garnera med friterade nässlor, löktrav och riven pepparrot eller löktravsrot.


