Nässel- och spenatsoppa

En klassisk nässel- och spenatsoppa. Serveras med friterade nässelblad, löktravsblad och riven pepparrot eller löktravsrot.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 2 liter nyplockade späda nässlor
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 60 g färsk spenat
  • ca 1 l grönsaksbuljong
  • ca 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • nässelblad och/eller lökstravsblad
  • pepparrot och/eller löktravsrot

Gör så:

Gör så här:

  1. Rensa och skölj nässelbladen noggrant. Förväll nässlorna i lätt saltat kokande vatten i några minuter. Sila av och krama ur det sista vattnet.
  2. Skala, finhacka och stek schalottenlök i olivolja i några minuter. Strö över mjölet och tillsätt buljongen under omrörning. Tillsätt nässlor, spenat och koka upp. Låt sjuda i några minuter.
  3. Mixa slät och rör i grädden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fritera nässelblad och löktravsblad hastigt i het olja. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera soppan med ägghalvor och garnera med friterade nässlor, löktrav och riven pepparrot eller löktravsrot.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Hemgjord salsiccia

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x