Finns det verkligen något godare än en alldeles krämig och mojsig potatisgratäng? Vi älskar den klassiska potatisgratängen och trodde inte den kunde bli så mycket godare… Men oj så fel vi hade. Genom att tillsätta en massa magisk Gruyère AOP har den lyfts till en helt ny smaknivå – en potatisgratäng extra allt! Ni måste verkligen testa den! Det bästa är att den passar som tillbehör till i princip allt.

Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 100 g Gruyère AOP
- Smör till formen
- ca 750 g fast potatis
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 små vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- en nypa vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skiva potatisen tunt.
- Lägg grädde, mjölk, vitlök och salt i en stor kastrull. Koka upp och lägg ner potatisen.
- Sjud på låg värme i 10 minuter, så att potatisen blir mjuk men inte genomkokt.
- Smörj en liten ugnsform.
- Lägg hälften av potatis och gräddmjölken i formen. Strö över hälften av osten.
- Häll på resten av potatisen och gräddmjölken och strö över resterande ost.
- Grädda i ugnen i 35 – 40 minuter. Täck med aluminiumfolie ifall osten börjar få för mycket färg.


