Vårt favoritrecept är chokladbollar med brynt smör och rostade kokosflingor. Yes! Det är så gott som det låter.

Antal: ca 10 bollar portioner
Ingredienser:
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 3 1/2 dl havregryn
- 2-3 msk kaffe, kallt
- ca 100 g kokos
Gör så här:
- Börja med att bryna smöret i en liten kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun och får en nötaktig doft. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en värmetålig skål så att det inte fortsätter att brynas. Låt svalna i rumstemperatur till smöret har stelnat.
- Vispa smör och socker poröst. Vispa i havregryn, kakao, vaniljsocker och kaffe.
- Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den är gyllene. Låt svalna.
- Rulla chokladsmeten till bollar och täck med kokos.


