Krämig pasta med salsiccia, grönkål och champinjoner

En krämig och smakrik pastarätt med Le Gruyère AOP, salsiccia, grönkål och svamp. Perfekt för höstiga middagar med familj och vänner.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner tagliatelle eller fettuccine
  • ca 300 g färsk salsiccia
  • 200 g färska champinjoner eller annan svamp
  • 150 g grönkål
  • 5 dl crème fraîche
  • ca 50 g Le Gruyère AOP eller parmesan, riven
  • rivet skal från 1/2 citron
  • olja till stekning
  • salt och svartpeppar
  • hackad persilja till garnering
  • riven Le Gruyère AOP till servering

Gör så här:

  1. Snitta skinnet på salsiccian och plocka ur färsen. Fräs tills den är genomstekt. Lägg åt sidan.
  2. Skiva champinjonerna och stek i olja. Lägg åt sidan.
  3. Riv av grönkålen från den grova mittstjälken och grovhacka. Stek i lite olja tills den mjuknar. Rör i salsciccian, champinjoner, crème fraîche, Gruyère och citronskal. Värm och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Koka pastan al dente. Spar lite av pastavattnet. Blanda ihop den krämiga salsiccia-såsen med pastan. Tillsätt lite av pastavattnet och rör om. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera med extra Gruyère vid sidan av.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Porchetta med krispig crackling

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x