Smakrik och god svartvinbärssill

Svarta vinbär bidrar med sin goda och distinkta smak samt vackra färg i denna sillinläggning.

Svartvinbärssill

Tid: ca 30 min + 2 dygn i kylskåpet
Antal: 4 – 6 portioner

Ingredienser

  • 1 förpackning inläggningssill á 420 g
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ vatten
  • ½ dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 tsk kryddpeppar, krossad
  • 1 lagerblad
  • 3 vitpepparkorn
  • 2 dl svarta vinbär
  • ½ rödlök, skalad och skivad

Gör så här:

  1. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar.
  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten, svartvinbärssaft och kryddor.  Koka upp lagen och låt sedan kallna.
  3. Varva sillen med svarta vinbär och rödlök i en glasburk med lock.
  4. Slå lagen över sillen. Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.

Prova gärna våra andra sillrecept:

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ljuvliga saffransbullar med vanilj och mandelmassa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x