Svarta vinbär bidrar med sin goda och distinkta smak samt vackra färg i denna sillinläggning.

Svartvinbärssill
Tid: ca 30 min + 2 dygn i kylskåpet
Antal: 4 – 6 portioner
Ingredienser
- 1 förpackning inläggningssill á 420 g
- ½ dl ättiksprit (12%)
- 1 dl strösocker
- 1 ½ vatten
- ½ dl outspädd svartvinbärssaft
- 1 tsk kryddpeppar, krossad
- 1 lagerblad
- 3 vitpepparkorn
- 2 dl svarta vinbär
- ½ rödlök, skalad och skivad
Gör så här:
- Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar.
- Blanda ättiksprit, socker, vatten, svartvinbärssaft och kryddor. Koka upp lagen och låt sedan kallna.
- Varva sillen med svarta vinbär och rödlök i en glasburk med lock.
- Slå lagen över sillen. Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.
Prova gärna våra andra sillrecept:





