Friterade tunnbrödssnittar toppad med gubbröra

Gott att servera på glöggfesten eller som tilltugg innan julbordet på julafton – krispigt friterat tunnbröd med krämig gubbröra med härlig sälta.

Foto Helen Pe

Friterade tunnbrödssnittar toppad med gubbröra

  • 150 g kokt potatis, avsvalnad
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dill
  • 5 ansjovisfiléer, finhackade
  • 1 msk ansjovisspad
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 – 2 rektangulära mjukt tunnbröd
  • ca 3 dl frityrolja
  • Dill och gräslök till garnering
  1. Skala och skär potatisen i små tärnor. Hacka äggen.
  2. Blanda alla ingredienserna till gubbröran.
  3. Skär brödet i 16 stycken trekanter. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 160-170 grader.  Fritera brödbitarna tills de blir krispiga och gyllenbruna. Håll koll så de inte blir för mörka och bränns – det kan gå snabbt!
  4. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. 
  5. Fördela röran på brödbitarna och garnera med dill och gräslök.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Blana – Messmörsgrädde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x