Blana – Messmörsgrädde

Blana eller mesefil (beroende var i landet du bor) är något så enkelt som messmör blandat med vispad grädde. Traditonellt äts den bland annat på tunnbröd eller som tillbehör på julbordet, te x till skinkan eller köttbullarna. Personligen tycker vi att den passar bäst som dessert tillsammans med lite frukt – och kommer definitivt serveras hos oss på julafton!

Blana

Tid: ca 10 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde
  • ½ – 1 dl messmör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa malen kanel
  • Valfri frukt och/eller bär
  • ev rostade nötter

Gör så här:

  1. Vispa grädden och vaniljsocker ganska hårt.
  2. Rör ner messmör. Strö över lite kanel.
  3. Servera tillsammans med valfri frukt och bär beroende på säsong.
  4. Tips! Strö över lite rostade nötter
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cashew- och karamell ”clusters” med choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x