Detta kommer kanske vara det godaste du någonsin äter! Vi erkänna att vi har tidigare gjort narr av folk som har påstått att de fullkomligen ääääälskar brysselkål. Klar man kan gilla dem men att älska är väl lite att ta i. Tyckte vi då. Tills vi åt denna rätt. Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondip. Måste erkänna att vi blev lite nyfrälsta. Det är så jädrans gott. Så är du också skeptisk mot brysselkål – så är det just dessa brysselkål som kommer omvända dig. De passar perfekt som tilltugg på glöggfesten men är även ett måste på julbordet.

Foto: Lisa Björner
Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondipp
Tid: ca 30 minuter
Antal: 4 – 6 portioner
Ingredienser:
- 500 g brysselkål
- 2 msk olivolja
- 1 dl riven parmesan plus extra till garnering
- ½ dl pankobröd
- ½ tsk salt
- En nypa svartpeppar
- 1 dl majonäs
- ½ dl crème fraîche
- 1 liten vitlöksklyfta, pressad
- Rivet skal från ½ citron
- 1 krm salt
- Svartpeppar
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienserna till citrondippen.
- Ansa brysselkålen och skär i halvor.
- Blanda med olivolja, parmesan, pankobröd, salt och peppar.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Fördela brysselkålen på en bakplåt och rosta i ugnen i ca 15 minuter eller tills gyllene.
- Riv över lite extra parmesan. Servera med dipp och tandpetare


