Risgrynsgröt med frukt och stjärnanissirap

En härlig julig risgrynsgröt med smak av blodapelsin, apelsin- och stjärnanissirap, fikon och granatäpple.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 4 portioner risgrynsgröt
  • ½ vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 5 blodapelsiner
  • ½ tsk rivet blodapelsinskal
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 stjärnanis
  • till garnering fikon
  • till garnering granatäpple

Gör så:

  1. Koka gröten enligt instruktionerna på förpackningen. Låt vanilj- och kanelstången koka med gröten.
  2. Pressa apelsinerna (ca 3 st) så att du får 2 dl saft. Skala resterande apelsiner och skär i skivor. Blanda saften med socker, citronsaft och stjärnanis i en kastrull. Koka till en simmig konsistens, i ca 5 min. Låt kallna.
  3. Skär fikon i klyftor. Plocka ur kärnorna ur granatäpplet.
  4. Lägg upp gröten i en skålar och toppa med blodapelsinskivorna, fikon och granatäpplekärnor,. Ringla över sirapen och servera!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Knäck med chokladtäcke och flingsalt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x