Caponata

Siciliansk mustig tomat- och auberginegryta som ofta serveras som antipasto eller som tillbehör till grillat kött eller fisk – men den kan även serveras som en huvudrätt med pasta eller ris.

Caponata

Antal: 3-4 portioner

Ingredienser:

  • 2 aubergine
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkade oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 mozzarella
  • lite chili flakes
    salt och peppar
    jasminsris eller pasta till servering

Gör så här:

  1. Skär aubergine i cm-stora tärningar. Grovhacka lök och tomater. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp 2 msk olivolja och fräs auberginen på hög värme till den har fått fin färg. Lägg över på ett fat.
  2. Hetta upp mer olivolja i stekpannan. Fräs lök, vitlök och paprika i några minuter. Tillsätt tomaterna, auberginen, tomatpuré, socker, oregano, salt, grönsaksbuljong och vatten.
  3. Låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grovhacka basilikan och riv sönder mozzarellan. Toppa caponatan med mozzarella, basilika och lite chili flakes. Servera med jasminsris eller pasta.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kyckling­tagine med saffran, aprikoser och oliver

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x