
Sötma möter syra i denna eleganta förrätt: krispiga crostini toppas med len chèvrekräm och syrliga syltade jordgubbar. En smakrik kombination där den krämiga ostens sälta balanseras av bärets friska fruktighet – perfekt som aptitretare eller till sommarens mingel.
Tid:
Antal: 12 stycken portioner
Ingredienser:
- 1/2 dl ättiksprit (12%)
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl vatten
- 250 g färska jordgubbar, skivade
- 100 g chèvre
- 1/2 dl creme fraiche
- 12 baguetteskivor, rostade
- svartpeppar
Gör så:
- Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna. Häll över jordgubbarna och låt stå i 1- 2 timmar.
- Blanda chévre och färskost till en slät kräm.
- Bred krämen på baguetteskrivorna och toppa med jordgubbarna.
- Strö över malen svartpeppar.


